اینفوگرافیک | ماموریت های فضایی به مقصد مریخ
مریخ، بهرام، سیاره سرخ یا خدای جنگ. آن را به نامهای متفاوتی میشناسیم. سیاره ای که یکی از بزرگترین امیدهای بشر برای تبدیل شدن به خانه دوم اوست.
حرف و حدیثها در مورد مریخ، از همان روزگاران قدیم، بسیار بوده است. چه آن زمان که یونانیها به خاطر رنگ سرخ آن، آن را خدای جنگ نامیدند؛ چه زمانی که برخی برای اولین بار تلسکوپهای ابتدایی خود را به سمت مریخ نشانه رفتند و با مشاهده شیارهای موجود بر سطح مریخ، گمان کردند که حیات هوشمند در آنجا وجود دارد؛ و چه اکنون که به واسطه کاوشهای انجام شده در مریخ، میدانیم که اگرچه در آنجا حیات هوشمند وجود ندارد، اما احتمالا زمانی میزبان سطحی از حیات یا حداقل آب جاری بر روی سطح خود بوده است.
گفتم «کاوش»؟! آها … این واژهای بسیار مهم و نمایندهای از رقابتها و جنجالها و جاهطلبیهای بسیارِ انسان در مورد مریخ است. کاوشگرها، مدارگردها و سطحنشینهای بسیاری که به مریخ فرستاده شدند تا کمی از «کنجکاوی» بشر، این موجود دو پا را ارضا کنند.
در ادامه مطلب با علم بازار همراه باشید، تا با کمک دو اینفوگرافیک ترجمه شده در این مورد، بیشتر درباره این موضوع با یکدیگر صحبت کنیم.
انواع کاوشها در مریخ
کاوش در مریخ به اشکال متفاوتی در طول تاریخ انجام شده است، اما میتوان آنها را به ۳ دسته کلی (در میان ماموریتهای فضایی) تقسیم کرد:
* مدارگردها
* سطحنشینها
* مریخنوردها
داستان ماموریتهای فضایی (نه تنها در مورد مریخ) برای سالیان دراز چیزی بیشتر از ماجراجویی و تحیقات علمی بوده و پدید آورنده دوران جنگ سرد، میان ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی و برخی کشورهای دیگر بوده است. این دوران اگرچه به سر آمده است، اما کاملا فروکش نکرده است و رقابتها در مورد ماموریتهای فضایی و خصوصا ماموریتهای با مقصد مریخ، کماکان ادامه دارد.
در اینفوگرافیکی که در ادامه مطلب برای شما ترجمه کردهایم، تمامی ماموریتهای فضایی به مقصد مریخ تا تاریخ July 2012 (تیر و مرداد ۱۳۹۱) به نمایش گذاشته شدهاند. ضمن اینکه شما را به مشاهده و بررسی این اینفوگرافیک دعوت میکنیم، پیشنهاد میکنیم اگر به اطلاعات بیشتر در مورد مریخ نیازمند هستید، به این مطلب نیز سری بزنید.
همینطور اگر مشتاق هستید در مورد ماموریتهای فضایی در دیگر نقاط منظومه شمسی نیز بدانید، مطالعه مطلبی تحت عنوان «اینفوگرافیک تاریخچه ماموریت های فضایی آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL) ناسا (NASA)» در بلاگ علم بازار را به شما پیشنهاد میکنیم.
منابع
۱ دیدگاه
[…] با استفاده از اینفوگرافیکی که ترجمه کرده بودیم، از «ماموریتهای فضایی به مقصد مریخ» برای شما […]