قسمت ۱۴م دوره ابتدای نجوم | سیاره مریخ + اینفوگرافیک
بَهرام یا مریخ چهارمین سیاره در سامانه خورشیدی است که در مداری طویلتر از زمین و با سرعتی کمتر از زمین حرکت میکند. هر یک باری که به دور خورشید میچرخد، معادل ۶۸۷ روز (روز زمین) طول میکشد و شب و روز کمی طولانیتر از کره زمین است. بزرگی بهرام حدوداً نصف زمین است و قطر آن ۶۷۹۰ کیلومتر میباشد.
جو بهرام سرخفام است و در آسمان شب از زمین نیز سرخی آن دیده میشود. کره بهرام دو ماه کوچک به نامهای فوبوس و دِیموس دارد که شکلی نامنظم دارند. این دو ماه احتمالاً شهابسنگهایی هستند که در مدار بهرام به دام افتادهاند. اگر شخصی در کره مریخ باشد مشاهده خواهد کرد که فوبوس سه بار در یک روز طلوع و غروب میکند. دیموس نصف فوبوس بوده و چنانچه از مریخ به آن نگاه کنیم این ماه بیشتر شبیه به یک ستاره خواهد بود تا یک قمر.
روزهای بهرام ۲۴ ساعت و ۳۷ دقیقه طول میکشد. از آنجا که محور سیاره بهرام همانند زمین ۲۴ درجه کج است در این سیاره نیز فصلهای سال وجود دارند. اما هر سال بهرامی تقریباً دو برابر سال زمینی یعنی ۶۷۸ روز بهدرازا میکشد.
فاصله در اوج: ۲۴۹، ۲۲۸، ۷۳۰ Km یا ۱.۶۶۵، ۹۹۱، ۱۶ Au
فاصله در حضیض: ۲۰۶، ۶۴۴، ۵۴۵ km یا ۱.۳۸۱، ۳۳۳، ۴۶ Au
دوره تناوب مداری: ۶۸۶.۹۶۰۰ روز یا ۱.۸۸۰۸ سال
قمر: ۲ عدد (فوبوس و دیموس)
سیاره مریخ سهم ویژهای در اکتشافات و تحقیقات فضایی دارد. از جمله مهمترین فعالیتها در این زمینه، مریخ نوردها هستند. مریخنورد یک خودروی خودکار است که بعد از فرود بر روی سیاره مریخ به حرکت در میآید. آزمایشگاه علمی مریخ یا همان کیوراسیتی (کنجکاوی) در واقع جدیدترین مریخ نورد ناسا میباشد که “کنجکاوی” به عنوان یکی از بخشهای اصلی برنامههای مریخنورد در آگوست ۲۰۱۲ بر سطح مریخ فرود آمد.

سلف پرتره مریخ نورد کنجکاوی. کنجکاوی به سلفی علاقه خاصی دارد و این عکس را نیز خودش از خودش گرفته است! شاید بتوان گفت که او خود شیفته ترین دست ساخته بشر در فضا است!
منابع:
۱ دیدگاه
[…] در اینفوگرافیکی که در ادامه مطلب برای شما ترجمه کردهایم، تمامی ماموریتهای فضایی به مقصد مریخ تا تاریخ July 2012 (تیر و مرداد ۱۳۹۱) به نمایش گذاشته شدهاند. ضمن اینکه شما را به مشاهده و بررسی این اینفوگرافیک دعوت میکنیم، پیشنهاد میکنیم اگر به اطلاعات بیشتر در مورد مریخ نیازمند هستید، به این مطلب نیز سری بزنید. […]