قسمت یازدهم دوره ابتدای نجوم | سیاره زهره + اینفوگرافیک
سیاره زهره یا ناهید به ترتیب فاصله از خورشید، دومین سیاره منظومه شمسی است و بین زمین و تیر قرار دارد. این سیاره نزدیکترین سیاره به زمین میباشد و بعد از ماه، درخشانترین جرم آسمانی طبیعی است که به هنگام شب از زمین رویت میشود و داغ ترین سیاره در منظومه شمسی است.
فاصله در اوج: ۱۰۸٫۹۴۲٫۱۰۹ km یا ۰٫۷۲۸۲۳۱۲۸ AU
فاصله در حضیض: ۱۰۷٫۴۷۶٫۲۵۹ km یا ۰٫۷۱۸۴۳۲۷۰ AU
تناوب مداری: ۲۲۴٫۷۰۰۶۹ روز
قمر: ندارد

نمایی طراحی شده و خیالی از سطح زهره بدون مزاحمت جو ضخیم آن. تصویر واقعی زهره را می توانید در عکس ابتدایی این مطلب مشاهده کنید.
سیاره ناهید، فاقد قمر است و از بسیاری جهات چون اندازه، جرم، جاذبه و ترکیبات ساختاری، به زمین شباهت دارد و به همین دلیل به آن لقب خواهر زمین را دادهاند. این سیاره را جزء سیارههای خاکی و متراکم طبقه بندی کردهاند که دارای آتشفشانهای فعال و ناهیدلرزه است. ناهید در مداری تقریباً دایرهوار به فاصله میانگین ۱۰۸ میلیون کیلومتر از خورشید، به دور آن میگردد و کمترین فاصله آن با زمین ۴۲ میلیون کیلومتر است. زمان لازم برای یکبار گردش این سیاره به دور خورشید ۲۲۵ روز زمینی میباشد. تفاوت بزرگ ناهید با زمین، جو آن است که بیشتر آنرا دیاکسید کربن تشکیل داده و در ابرهای فوقانی آن قطرات ریز اسید سولفوریک وجود دارد. وجود دیاکسید کربن در جو این سیاره دمای آنرا به مقدار بسیار قابل توجهی افزایش دادهاست (۴۶۴ درجه سانتیگراد نزدیک سطح).
نور آفتاب پس از نفوذ در جو این سیاره و جذب شدن توسط سطح آن، بهصورت حرارت گسیل میشود. این گرمای گسیل شده را انبوه دیاکسید کربنِ جو ناهید، جذب کرده و از رها شدن آن در فضا جلوگیری میکند. این جذب اضافی گرما، که به پدیده گلخانهای معروف است، گرمای متوسط ناهید را بیشتر از هر سیاره دیگری در سامانه خورشیدی بالا بردهاست بهطوریکه این حرارت برای ذوب کردن فلز سرب کافیست.
در اوایل سال ۱۹۶۰ راداری را بسوی ناهید نشانهروی کردند که سیگنالهای آن از ابرهای این سیاره عبور کرده و پس از برخورد با سطح جامد سیاره، منعکس گردید. برای اولین بار دانشمندان اطلاعات جالبی را درباره سطح ناهید بهدست آوردند، که نشان میداد ناهید دارای حرکت چرخشی در جهت معکوس است. چرخش آن از شرق به غرب است و آفتاب از مغرب طلوع و در مشرق غروب میکند.
منابع:
شخصا این سیاره رو دوست دارم مهدی جان. 🙂
اگر روزی قصد خودکشی داشتید، بهترین گزینه قطعا سیاره زهره است. 😮 خطرناکترین سیاره منظومه ما!
محیطی با دمای بالای ۴۰۰ درجه، باران خاکستر دائمی (به خاطر فعالیت همیشگی آتشفشان هاش) و اتمسفری اونقدر ظخیم که حتی به خورشید هم به سختی اجازه خودنمایی بر روی سطح سیاره رو میده! 😮
تنها دست ساخته بشر در زهره (یک کاوشگر متعلق به روسیه) تنها چند دقیقه دوام آورد و بعدش ذوب شد! 😐
به عبارتی این کاوشگر تنها فرصت کرد خبر بده که “اینجا خیلی خطرناکه حسن”! 😀 :)) :)) :))
چون این سیاره رو دوست داری واست دعا می کنم خداوند بطلبه بره سیاره زهره، شاید دوستیتون بیشتر شد!!